Δελτία τύπου από τη Lexicon

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Lexicon AEΗ Lexicon AE χορηγός σε περιβαλλοντική εκδήλωση

H μεταφραστική εταιρεία Lexicon AE υποστηρίζει οικονομικά, αλλά και με την ενεργό συμμετοχή των στελεχών της, την πρώτη συνάντηση οικογενειακής πεζοπορίας που πραγματοποιείται στις 11 Μαΐου 2008 στους Ελαιώνες Πυλαίας, με στόχο τη γνωριμία των πολιτών της Θεσσαλονίκης με το περιαστικό δάσος της (Σέιχ-Σου), τη προστασία του περιβάλλοντος και τους ήπιους και υγιείς τρόπους άθλησης ολόκληρης της οικογένειας στη Φύση.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε πολίτες κάθε ηλικίας και ιδιαίτερα σε οικογένειες με μικρά παιδιά και αποτελεί συνδιοργάνωση διαφόρων περιβαλλοντικών συλλόγων της περιοχής αλλά και ευαισθητοποιημένων πολιτών σε θέματα οικολογίας και προστασίας του περιβάλλοντος. Ειδικότερα, προβλέπονται επιμέρους δράσεις και παιχνίδια με σκοπό τη γνωριμία των παιδιών με την χλωρίδα του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης.

Τέλος, κατά την εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από περιβαλλοντικές οργανώσεις ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις επιπτώσεις της κατασκευής της νέας εξωτερικής περιφερειακής οδού της Θεσσαλονίκης που, σύμφωνα με τις πρώτες μελέτες χάραξης, εμφανίζεται να διέρχεται από πρόσφατα αναδασωμένες ζώνες του Σέιχ-Σου, 2/3 της έκτασης του οποίου καταστράφηκε στις πυρκαγιές του 1997.