Δελτία τύπου από τη Lexicon

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

LexiconΗ μεταφραστική εταιρεία Lexicon στηρίζει το έργο της ΜΕΤΑδρασης

Η μεταφραστική εταιρεία Lexicon, στο πλαίσιο της κοινωνικής της δράσης, στηρίζει το έργο της ΜΕΤΑδρασης (http://www.metadrasi.org) και ιδιαίτερα το κομμάτι της γλωσσικής επικοινωνίας και στήριξης σε πρόσφυγες προσφέροντας το ποσό των 1.000 ευρώ.

Τα χρήματα αυτά διατίθενται για γλωσσικούς σκοπούς και ιδιαίτερα για τη στήριξη των διερμηνέων στα hot spots της Βορείου Ελλάδος (Ειδομένη, Διαβατά, Κιλκίς κτλ).

Η ΜΕΤΑδραση - Δράση για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη είναι μια οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα η οποία ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2009 με πρωταρχικό στόχο να συμβάλλει κυρίως σε τομείς οι οποίοι καλύπτονται ελάχιστα ή καθόλου από τους αρμόδιους δημόσιους φορείς καθώς και από φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κοινωνίας των πολιτών.

Η ΜΕΤΑδραση επικεντρώνεται στην υλοποίηση των παρακάτω δράσεων:
o κατάρτιση και πιστοποίηση διερμηνέων που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στις αρμόδιες αρχές ασύλου και σε άλλους φορείς (διεθνείς οργανισμούς, ΜΚΟ, νοσοκομεία κ.α)
o παροχή υπηρεσιών διερμηνείας στις διαδικασίες ασύλου και πρώτης υποδοχής
o παροχή υπηρεσιών διερμηνείας σε νοσοκομεία
o δωρεάν μαθήματα ελληνικών



Περισσότερες πληροφορίες για την κοινωνική δράση της Lexicon δημοσιεύονται στη διεύθυνση http://www.lexicon.com.gr/el/social_responsibility.php.
Προφίλ:
Η Lexicon μεταφραστική εταιρεία πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2008 και κατά EN 15038, ικανοποιεί από το 1991 τις μεταφραστικές ανάγκες των γνωστότερων πολυεθνικών και ελληνικών επιχειρήσεων, δικηγορικών εταιρειών και διεθνών οργανισμών, σε περισσότερες από 30 γλώσσες.